Logo Ordenis
целблагодарениебуквисликиКонтактЛинкови
 
 
 
 
 
Преведи
испрати SMS порака

Пошлите СМС на номер 1881 с текстом:
ORDENIS
что бы пожертвовать.
Стоимость сообщения 1.00€

У вас должны быть разрешены платные SMS:
* TELE2.lv - позвоните на 1600 и включите функцию платных SMS
* LMT - позвоните на 80768076 и включите функцию платных SMS

Пошлите СМС на номер 1394 с текстом:
ORDENIS
что бы пожертвовать.
Стоимость сообщения 1.00€

Пошлите СМС на номер 14401 с текстом:
ORDENIS
что бы пожертвовать.
Стоимость сообщения 1.00€пишут
письма и статьи

MІNІSTERSTVO ² КУЛТУРА ТУРИЗАМ Украина MEMORІALNY комплексен музеј NATSІONALNY ІSTORІЇ VELIKOЇ VІTCHIZNYANOЇ VІYNI 1941-1945 ROKІV "
MІNІSTERSTVO ² КУЛТУРА ТУРИЗАМ Украина MEMORІALNY комплексен музеј NATSІONALNY ІSTORІЇ VELIKOЇ VІTCHIZNYANOЇ VІYNI 1941-1945 ROKІV "
 
Драги колеги, Ние го потврди приемот на остаток материјали војник Пи Dobrowolski, испратени пораки што ќе ги депонираат во нашиот музеј. Ние сакаме искрено да ви се заблагодарам за згрижување на споменот на нашите zemlyaka.pogibshego на латвиски почва. Се надеваме на понатамошна соработка во решавањето на прашањата поврзани за овековечување на споменот на војници во Големата патриотска војна.

Дојче Dienststelle für умре Benachrichtigung дер nächsten Angehörigen фон дер Gefallenen ehemaligen deutschen Вермахтот
Дојче Dienststelle für умре Benachrichtigung дер nächsten Angehörigen фон дер Gefallenen ehemaligen deutschen Вермахтот
 
Sehr geehrter Хер Buglovs, durch Herrn Хенрик Glienke aus Dierberg wurde умре Beschriftung einer Erkennungsmarke (EM) zuständigkeitshalber на unsere Dienststelle übermittelt. Diesbezüglich предлага Ich Ihnen МИТ, dass дер ehemalige Träger умре ЕМ mit der Beschriftung -8.579 - San.Ers.Abt. Х seinerzeit VerLoren унд dafür eine Neue Marke erhalten шапка, mit der er бис heute als verschollen позлатени.

MІNІSTERSTVO ² КУЛТУРА ТУРИЗАМ Украина MEMORІALNY комплексен музеј NATSІONALNY ІSTORІЇ VELIKOЇ VІTCHIZNYANOЇ VІYNI 1941-1945 ROKІV "
MІNІSTERSTVO ² КУЛТУРА ТУРИЗАМ Украина MEMORІALNY комплексен музеј NATSІONALNY ІSTORІЇ VELIKOЇ VІTCHIZNYANOЇ VІYNI 1941-1945 ROKІV "
 
Почитувани Константин! Ја изразуваме нашата благодарност за помош, помош во наоѓање на погреб место на нашите обични сонародник Андреј ДМИТРИЕВИЧ Alekseenko. Прием на информации ние го поминале на неговиот син А. Анатолиј, кој за многу години, е во потрага по гробот на татко да плати посета таму да се поклони на споменот драг човек, да положи цвеќе. Благодарение на вас, станува возможно.

Valea Zaitsev АА, Саровски, Нижни Новгород регионот. Русија
Valea Zaitsev АА, Саровски, Нижни Новгород регионот. Русија
 
Драги пријатели! Една ниска поклон за вас за вашата помош моето семејство. Ви благодариме на сите ви благодарам за тоа што чуварите на споменот на советските луѓе - на луѓето на победникот. Поединечни држави во Втората светска војна не победи. Јас ве испраќам на иконите сте го купиле како подарок за градот Саратов во црквата на Св. Серафим. Компјутери и за вас. Нека Господ Бог да ви помогнат. Алекс