Logo Ordenis
целблагодарениебуквисликиКонтактЛинкови
 
 
 
 
 
Преведи
испрати SMS порака

Пошлите СМС на номер 1881 с текстом:
ORDENIS
что бы пожертвовать.
Стоимость сообщения 1.00€

У вас должны быть разрешены платные SMS:
* TELE2.lv - позвоните на 1600 и включите функцию платных SMS
* LMT - позвоните на 80768076 и включите функцию платных SMS

Пошлите СМС на номер 1394 с текстом:
ORDENIS
что бы пожертвовать.
Стоимость сообщения 1.00€

Пошлите СМС на номер 14401 с текстом:
ORDENIS
что бы пожертвовать.
Стоимость сообщения 1.00€общественная организация ОРДЕН благодарит

Ingus и ОлегНВО "Орден" благодарам Ingus и Олег за откривање и пренос на reburial на остатоците на двајца војници на Црвената армија.
RenarsPЈавна организација "Орден" благодарение на нашиот колега - Корисниците RenarsP, за откривање на и помош при ексхумација на еден германски војник. Војниците се осврна на reburial на германски гробишта.
VasjabarBiedrība "Ordenis" благодарение на корисникот Vasjabar, за информации за пронајдени остатоци од војници на Црвената армија и војската, пренесува членови "Brāļu kapu komiteja", meklēšanas vienība Legenda и biedrība "Ordenis". Biedrība "Ordenis" благодарение на корисникот Vasjabar за откривање и пренос на reburial на остатоците од екипажот фрагменти Ил-2 947-та напад Авијација полк пилоти Херој на Советскиот Сојуз, мајор Ѓорѓи Chernoff Gerasimovich и стрела гарда Помлад водник Strelkova Степан Vasilyevich. Biedrība "Ordenis" благодарение на корисникот Vasjabar за откривање и пренос на reburial на остатоците на тројца војници на Вермахтот.
stalker69Јавна организација "Орден" благодарение на нашиот колега stalker69, кои се наоѓаат остатоците на еден војник за време на Првата светска војна, и да ги испратите до нас. Останува ексхумирани и пренесени на reburial.
RiciЈавна организација "Орден" благодарение на нашиот колега Rici, obnaruzhevshego остатоци од три Црвената армија војници и помагаше во ексхумацијата.
ДиверсантЈавна организација "ORDENIS" Благодарение на нашиот колега диверсант, obnaruzhevshego останува на германската армија, војник од SMW. Името на војник Јохан Speckmann - ловец. Пренесува на reburial на остатоците.
патриоти ОН klusaisBiedrība "Ordenis" izsāka dzīļu pateicību lietotajam патриоти ОН klusais par par neapglabāto karavīru mirstīgas atliekas meklēšanu ОН nodošanu uz apglabāšanu četras Sarkanarmijas karavīru mirstīgas atliekas.
Suhoj, Rezik, BuurijЈавна организација "ORDENIS" да се заблагодарам на нашите колеги Suhoj, Rezik, Buurij obnaruzhevshih останува на еден војник, се претпоставува дека на Црвената армија. Ако тоа се најде преку пребарувачите 2 копчиња во многу лоша состојба (еден од рака со ѕвезда на советската, вториот најмал од кои е тешко да се каже), писка (во џебовите), истакнат Метал детали и една кутија од таблети за да се дезинфицира со вода - германски. И како молив во џебот на СПС. Останува и лични предмети предадена на reburial.
Deniss77 и DaeronЈавна организација "ORDENIS" благодарение Deniss77 и Daeron откриен во 2009 година останува на петнаесет војници и команданти на Црвената армија и четири - Вермахтот.
Васја и ИвоBiedrība "Ordenis" izsāka dzīļu pateicību lietotaji Васја и Иво par neapglabāto karavīru mirstīgas atliekas meklēšanu ОН nodošanu uz apglabāšanu диви Sarkanarmijas karavīru mirstīgas atliekas.
Skazachnik, Николај и СергејЈавна организација "ORDENIS" благодарение skazachnik-а, Николај и Сергеј откриен и предаден за погреб остатоци од шест војници на Црвената армија.
kaupensBiedrība "Ordenis" izsāka dzīļu pateicību lietotajam kaupens par neapglabāto karavīru mirstīgas atliekas meklēšanu ОН nodošanu uz apglabāšanu 6 Sarkanarmijas karavīru mirstīgas atliekas. Biedrība "Ordenis" izsāka dzīļu pateicību lietotajam kaupens par neapglabāto karavīru mirstīgas atliekas meklēšanu ОН nodošanu uz apglabāšanu viel Виена karavīra mirstīgas atliekas.
ОсвалдBiedrība "Ordenis" Освалд izsāka dzīļu pateicību lietotajam par abas armijas neapglabāto karavīru mirstīgas atliekas meklēšanu ОН nodošanu uz apglabāšanu 3 Sarkanarmijas karavīru mirstīgas atliekas ОН Виена Wehrmachta karavīra mirstīgas atliekas. Biedrība "Ordenis" Освалд izsāka dzīļu pateicību lietotajam par abas armijas neapglabāto karavīru mirstīgas atliekas meklēšanu ОН nodošanu uz apglabāšanu Вел 2 Sarkanarmijas karavīru mirstīgas atliekas ОН Виена Wehrmachta karavīra (без Aldonisa) mirstīgas atliekas.